Jadłospis
JADŁOSPIS 02 .12– 06.12.2024
Dzień |
ŚNIADANIE I II ŚN. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
alergeny |
Pon. |
Zupa mleczna(7)płatki kukurydziane, pieczywo mieszane(1), masło(7), szynka włoska, sałata, pomidor, ogórek kiszony, kiełki, rzodkiewka, papryka kolorowa śniadanie w formie bufetu szwedzkiego mandarynka |
Zupa z czerwonej soczewicy (9) naleśniki z białym serem z musem brzoskwiniowo – jogurtowym (1,3,7) tarta marchewka woda / kompot |
Pieczywo mieszane (1), masło(7), pasta z jajkiem (3) , sałata, szczypiorek, ogórek, papryka kolorowa jabłka |
1 – gluten 3- jajka 7- mleko 9 – seler |
Wt. |
Kakao na mleku(7), bułka z pestkami dyni (1), masło(7) kiełbaska żywiecka, hummus, sałata, ogórek , pomidorki koktajlowe, rukola, rzodkiewka, papryka śniadanie w formie bufetu szwedzkiego pomarańcza |
Zupa pieczarkowa (9) kotlet rybny z pieca(1,3,4) ziemniaki gotowane brokuł gotowany na parze woda / kompot |
Kisiel wiśniowy z jogurtem naturalnym (7) winogrona ciemne orzechy włoskie (8) |
1 – gluten 3- jaja 4 – ryby 7 – mleko 8- orzechy 9 – seler |
Śr. |
Zupa mleczna(7) kasza manna(1), pieczywo mieszane(1), masło(7), twarożek z rzodkiewką, sałata, ogórek , papryka, szczypiorek, pomidor, rukola śniadanie w formie bufetu szwedzkiego kiwi |
Zupa zacierkowa (1,9) indyk w sosie koperkowym (1) kasza gryczana gotowana warzywa na parze (cukinia, marchew, papryka) woda /kompot |
Pieczywo mieszane (1), masło (7), pasta z ciecierzycy, sałata, rzodkiewka, ogórek, papryka kolorowa gruszka |
1 – gluten 3 – jaja 7 – mleko 9 – seler |
Czw |
Kawa na mleku(7), bułka wieloziarnista (1), kurczak pieczony(3), pasta warzywna (9), sałata, ogórek , pomidorki kok., papryka, roszponka śniadanie w formie bufetu szwedzkiego grapefruit |
Zupa szczawiowa (9) kotlet mielony pieczony (1) ziemniaki gotowane buraczki czerwone na ciepło (1,7) woda /kompot |
Koktajl owoce leśne na maślance (7) wafle ryżowe/ migdały (8) melon |
1- gluten 3- jajka 7 – mleko 8 – orzechy 9 – seler |
Pt. |
Zupa mleczna (7)płatki owsiane (1), pieczywo mieszane(1), masło(7), ser owczy , sałata, pomidor, ogórek , papryka, rzodkiewka śniadanie w formie bufetu szwedzkiego mandarynka |
Zupa fasolowa (9) ryż jaśminowy z prażonym jabłuszkiem i jogurtem naturalnym (7) tarta kalarepka woda /kompot |
Ciasto marchewkowe (1,3) serek waniliowy(7) banan |
1-gluten 3 – jaja 7-mleko 9-seler |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do wszystkich posiłków podawana jest woda.
alergeny
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.